Onze webshop is open en we staan voor je klaar, we houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus scherp in de gaten. Lees meer!

Tijdens het kerstdiner is het leuk om de tafel net wat specialer aan te kleden dan voor een gewone maaltijd. Maar hoe doe je dit nou het beste? Wij hebben hier wat inspiratie voor op gedaan en de beste tips en tricks op papier gezet!

#1 Bepaald de kleur

Om van je tafel een geheel te maken begint het allemaal met het kiezen van een kleurenschema. Kies een paar kleuren die je terug wilt laten komen op de kersttafel. Denk bijvoorbeeld aan de traditionele kleuren rood en groen of black en gold of ben je misschien meer van de witte kerst? Het mooiste effect wordt gecreëerd als je kleuren kiest die ook al in de kerstdecoratie terug komen. Belangrijk is wel dat je de kleuren op minimaal 2 manieren terug laat komen zo krijg je een af gevoel.

#2 textiel

Als je op de tafel een loper van textiel legt wordt het een echte sfeermaker. Ook een tafelkleed kan hetzelfde effect te weeg brengen. Daarnaast kun je de servetten mooi op de loper of tafelkleed kwijt door te werken met verschillende structuren in de stof komt je kersttafel tot leven. Variëren in kleur geeft je kersttafel diepgang.

#3 Stapelen met borden

Je kunt ook veel diepgang creëren door te gaan stapelen met borden. Als je inspiratie op zoekt voor de kersttafel zie je dit overal. Begin met een groot bord en stapel met steeds kleinere borden en eindig met kommetje. Tussen de borden kun je bijvoorbeeld een papieren servet leggen voor de beschadigingen.

#4 Midden op de tafel

Midden op de tafel tussen de borden moet echt de blikvanger komen. Je kunt hier bijvoorbeeld wat kerstdecoratie neer legen maar je kan ook knallen met kerstgroen, kerstballen en kerstlichtjes. Leg alvast je borden en glazen neer dan weet je hoeveel ruimte je over houd. Kaarsen zijn ook een echte eyecatcher, doordat meestal hoog zijn en dit zorgt voor een geheel. Zorg er wel voor dat iedereen elkaar nog kan blijven zien!

#5 Kaarslicht

Als wij aan gezelligheid denken, moeten wij gelijk denken aan kaarslicht. Zet bijvoorbeeld wat waxinelichtjes in simpele houders neer en op wat hogere standaarden dinerkaarsen of stompkaarsen, dit zorgt voor het 3D-effect. Vergeet ook niet de ruimte met kaarslicht te vullen zo wordt het hele huis gezellig!

#6  details

Als de basis is gemaakt is het tijd voor de details. Maak bijvoorbeeld naamkaartjes voor iedereen of een menu kaart met het eten van de avond. Gebruik nog wat kerstgroen of een mooie servetten houder. Ga vooral los met de glitter en confetti om een feestelijk effect te creëren

Heb je nog vragen over het dekken van de kersttafel? Neem dan contact met ons op via info@hetmandenhuys.nl. Wij geven advies en helpen je graag!

Mis nooit meer een aanbieding

Het Mandenhuys heeft regelmatig mooie deals! Wil jij deze aanbieding en nieuwe producten als eerste in je mailbox ontvangen? Vul dan hieronder je e-mailadres in en meld je GRATIS aan.