Onze webshop is open en we staan voor je klaar, we houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus scherp in de gaten. Lees meer!

Rieten houtmand half rond

Het is winter. We hebben de kortste dag inmiddels gehad, maar de echte kou zal zijn intrede nog gaan doen. Een uitstekend moment om eens te kijken naar de uitstraling van uw huis. Wilt u uw inrichting een warme uitstraling geven, dan zit u altijd goed met rieten manden, rieten meubels of accessoires van riet en rotan.

Riet of rotan

Voordat we u tips geven hoe u uw inrichting met rieten manden en rieten accessoires een warme uitstraling kunt geven, is het belangrijk om eerst te begrijpen wat riet en rotan precies is. Riet is een waterplant die tot de grassenfamilie behoort. Aangezien riet over het algemeen niet geschikt is om producten van te maken, wordt met riet meestal pitriet bedoeld. Pitriet is het binnenste gedeelte van een rotanstengel. Deze kern wordt veelvuldig gebruikt bij het maken van rieten manden, rieten plantenbakken en andere producten van riet.

Grote diversiteit aan rieten producten

Het grote voordeel van riet (of het binnenste deel van rotan, zoals we eerder uitlegden), is dat het zeer geschikt is om producten van te maken. Het gaat dan niet alleen om rieten manden of rieten meubels, maar van riet is ontzettend veel te maken. De natuurlijke, warme uitstraling die riet geeft, maakt riet een gewild product. De warme uitstraling van riet zorgt er eveneens voor dat rieten producten het ideale middel zijn om warmte in huis te brengen tijdens de koude winterdagen.

Rieten houtmand of rieten lectuurmand

Tijdens de koude winterdagen is het heerlijk om de openhaard of de kachel aan te steken en te genieten van het knisperende hout. Een hippe rieten houtmand geeft nog meer sfeer en zorgt ervoor dat u zonder zorgen uw hout in huis kunt opbergen. Hiermee is een rieten houtmand niet alleen functioneel, maar ook nog eens een decoratief product voor in huis. Hetzelfde geldt voor de rieten manden om lectuur en tijdschriften in op te bergen. Zowel de rieten houtmand als de rieten lectuurmand laten zien dat functioneel en decoratief goed samen kunnen gaan. Een houtmand is in eerste instantie een product dat u nodig heeft, maar door voor riet te kiezen is het niet langer een noodlottig voorwerp. Sterker nog, rieten accessoires en rieten manden worden veelvuldig ingezet als eyecatcher. Zo zien we de rieten fietsmand veelvuldig terug in het straatbeeld.

Wilt u de koude winterdagen op een prettige manier doorkomen? Bekijk dan snel ons aanbod van rieten manden, rieten meubelen of accessoires van riet en rotan. Wie weet kunt u uw huiskamer voorzien van een nieuwe impuls!

Mis nooit meer een aanbieding

Het Mandenhuys heeft regelmatig mooie deals! Wil jij deze aanbieding en nieuwe producten als eerste in je mailbox ontvangen? Vul dan hieronder je e-mailadres in en meld je GRATIS aan.