Onze webshop is open en we staan voor je klaar, we houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus scherp in de gaten. Lees meer!

Rotan is een duurzaam, sterk en natuurlijk product. Alle rotanproducten zijn op een duurzame manier geproduceerd en met de hand vervaardigd. De structuur van rotan zorgt ervoor dat het uitermate geschikt is om bewerkt te worden tot meubilair. Bovendien is het een middel om de lokale Balinese economie te ondersteunen! Hoe tof is dat? In deze blog nemen we je mee naar de rotanindustrie in Indonesië!

Rotan uit Indonesië

Rotan wordt voornamelijk geproduceerd in Indonesië, in de oerwouden van Borneo. Rotan is een duurzaam product omdat het snel groeit vergeleken met andere natuurlijke producten. Ook is de levensduur van rotanproducten langer dan andere natuurlijke producten. Je ziet tegenwoordig dat rotan ook geproduceerd wordt in andere Aziatische landen, maar de echte topkwaliteit komt uit Indonesië! Dit heeft te maken met het feit dat rotan een echt Indonesisch product is. Rotan is ideaal voor binnen en is ook goed te gebruiken voor buiten.

Hoe worden rotan meubelen gemaakt?

Wij zullen jullie het een en ander vertellen over de productie van rotan meubelen. In Indonesië worden de meeste rotan meubelen gemaakt, dit komt omdat rotan uit de oerwouden komen. Het is een milieuvriendelijk product omdat de stengel snel groeit. De dikke stokken noem je manou, deze worden vaak gebruikt voor het opbouwen van het frame. Nadat ze zijn verwarmd in een ketel kunnen ze in een frame gezet worden, dit doordat ze makkelijk buigen. Als de rotan stengels zijn gekapt, worden deze eerst schoongemaakt. Daarna worden de rotan stengels gekrast dat wil zeggen, de scherpe puntjes worden er af gehaald. Nadat ze zijn verwarm in de stoomketel, worden de stokken gebogen en in een mal vast gezet.

De rotanindustrie in Indonesië

Rotan is al een lange tijd een razend populair product. De reden waarom rotan zo populair is, is omdat het een natuurlijk product is meteen naturel kleur waardoor rotan vrijwel in ieder interieur goed past. Als de rotanstengels geoogst zijn, worden ze door de lokale bevolking met speciale vlechttechnieken bij elkaar gebracht. Deze vlechttechniek is een specialiteit van de Indonesische bevolking. Van de stengels worden meubels en manden gemaakt, waar veel vraag naar is. Ook de rotanindustrie in Indonesië merkt deze drukte, de export van rotan blijft door gaan en dit is omdat rotan geen tijdelijke trend is, maar blijvend! Dit is een gunstige ontwikkeling voor de rotanindustrie in Indonesië, de grote vraag naar rotan zorgt voor een economische groei in Indonesië.

 

Rotanproducten bestellen bij Het Mandenhuys

Bij het Mandenhuys kiezen wij nauwkeurig waar wij onze producten vandaan halen en hoe zij worden geproduceerd. Ook leveren wij goede kwaliteit rotanproducten. Hopelijk weet je nu precies hoe de rotanindustrie in Indonesië in zijn werk gaat. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via, info@hetmandenhuys.nl. Wij geven je graag advies over onze rotanproducten.

Mis nooit meer een aanbieding

Het Mandenhuys heeft regelmatig mooie deals! Wil jij deze aanbieding en nieuwe producten als eerste in je mailbox ontvangen? Vul dan hieronder je e-mailadres in en meld je GRATIS aan.