Onze webshop is open en we staan voor je klaar, we houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus scherp in de gaten. Lees meer!

Een kleine ruimte heeft zo z’n voor- en nadelen. Het voordeel van klein wonen is dat het voor starters een ideaal begin is. Een kleine ruimte kan al snel knus en gezellig aanvoelen. Een nadeel van een kleine ruimte kan zijn dat er gebrek is aan opbergplek. In deze blog lees je een aantal tips voor het inrichten van een kleine ruimte of appartement, lees je mee? 

Licht, lichter, lichtst 

Gebruik lichte tinten voor een optisch groter aanblik. Donkere kleuren laten een ruimte al snel kleiner lijken, daarom is het van belang dat de basis licht is. Om het geheel wat spannender te maken kun je op een wand of in de accessoires wel kiezen voor donkere of felle kleuren. Door meer kleur toe te voegen aan de ruimte creëer je accenten waar de aandacht naar toe wordt getrokken. Daarnaast is het een must voor elk interieur om te kiezen voor de juiste verlichting. Zeker als je een woning betreedt waar geen grote ramen zijn is het belangrijk om te zorgen voor goede verlichting. Maak een combinatie van verschillende niveaus, zoals bijvoorbeeld een plafondlamp en een wandlamp in combinatie met een mooie tafellamp. Hierdoor oogt de ruimte optisch groter.

 

Werk in de hoogte

Probeer van elke gelegenheid gebruik te maken om spullen kwijt te kunnen. Denk bijvoorbeeld aan een opbergwand. Niet alleen heb je een stijlvolle wanddecoratie, ook zijn je overige kasten beschikbaar voor andere spullen. Kies voor een opbergkast die vanaf de grond tot aan het plafond reikt of ga voor zwevende meubelstukken. In plaats van een boekenkast kun je op wandplanken ook jouw favoriete leesvoer kwijt, bovendien oogt deze optie ook nog eens ruimtelijker. Win-win situatie dus! 

 

De indeling van een kleine ruimte of appartement maakt een wereld van verschil. Door te spelen met meubels die tegelijkertijd dienen als visuele afscheiding, creëer je op een natuurlijke manier verschillende ruimtes in jouw interieur. Denk bijvoorbeeld aan een bank die de ruimte door tweeën splitst, of een barretje die de scheiding tussen keuken en woonkamer maakt. Ook planten kunnen een simpele manier zijn om het gevoel te krijgen dat er overgangen in ruimtes zijn zonder al te veel ruimte te verliezen.

Tot slot hebben we een aantal do’s voor je op een rijtje gezet.

  • Ga voor ronde meubels en accessoires
  • Ruim je woning regelmatig op
  • Zorg voor verschillende diepte lagen
  • Kies voor multifunctionele meubels

Ontdek en laat je inspireren op onze Pinterest pagina of instagram. Heb je verder nog vragen over het inrichten van kleine ruimtes of een appartement? Stel ze gerust. Je kunt contact met ons opnemen via info@hetmandenhuys.nl wij geven je advies en helpen je graag.

Mis nooit meer een aanbieding

Het Mandenhuys heeft regelmatig mooie deals! Wil jij deze aanbieding en nieuwe producten als eerste in je mailbox ontvangen? Vul dan hieronder je e-mailadres in en meld je GRATIS aan.