Onze webshop is open en we staan voor je klaar, we houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus scherp in de gaten. Lees meer!

wijnrekken

Rotan en rieten meubelen en accessoires zijn altijd al populair geweest. Mandenmaker was zeker vroeger een populair beroep maar ook nu zijn er nog veel mensen dol zijn op rieten meubelen en accessoires. Riet is prachtig natuurlijk en duurzaam materiaal wat de natuur weer wat meer binnen brengt en je huis of tuin een romantische uitstraling geeft. Door diverse nieuwe behandelmethoden kunnen de materialen ook veel beter tegen weersinvloeden waardoor rotan meubels ook goed buiten te gebruiken zijn. Omdat steeds meer mensen graag een rustiek en natuurlijk interieur willen groeit de populariteit van rieten accessoires dan ook nog steeds.

Het verschil tussen riet en rotan

De termen riet en rotan worden veel door elkaar gebruikt en er is dan ook veel verwarring over de materialen. Rotan is massief hout terwijl riet hol is. Vaak wordt de term riet gebruikt terwijl het materiaal eigenlijk Pietriet is, een bijzondere soort riet. Het grootste deel van de ‘rieten meubels’ zijn eigenlijk gemaakt van rotan.

De herkomst van rieten/rotan meubelen

De inwoners van India zijn waarschijnlijk de eerste die het weven van meubilair hebben bedacht. Vanaf het einde van de zestiende eeuw werd het geweven meubilair ook veel geïmporteerd in Europese landen als Engeland en Nederland.

Rotan meubels buiten gebruiken

Rotan is goed buiten te gebruiken en heeft weinig onderhoud nodig. Hierbij is het wel belangrijk om de meubels niet te lang in de felle zon te zetten doordat het risico op uitdrogen hierdoor stijgt.

Rieten en rotan meubelen zijn niet alleen steeds duurzamer en beter maar ook qua stijl is er een hoop veranderd. De huidige rieten/rotan meubels hebben een veel frissere en modernere uitstraling dan de gedateerde stoelen van vroeger. Als je dus bijzondere en duurzame meubels wilt zijn rieten meubels een slimme investering!

Mis nooit meer een aanbieding

Het Mandenhuys heeft regelmatig mooie deals! Wil jij deze aanbieding en nieuwe producten als eerste in je mailbox ontvangen? Vul dan hieronder je e-mailadres in en meld je GRATIS aan.