Onze webshop is open en we staan voor je klaar, we houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus scherp in de gaten. Lees meer!

Een trend waar we niet meer omheen kunnen is rotan! Rotan is op dit moment erg populair voor in je interieur! Wij zijn groot fan van mooie rotan meubels. Het geeft een gezellige, warme en natuurlijke uitstraling aan jouw interieur en het is ook nog eens duurzaam! Met rotan creëer je een tropische sfeer in huis, perfect voor de zomer! Omdat rotan van natuurlijk materiaal is past het in ieder interieur.

Wat is rotan?

Rotan is een materiaal dat komt van de rotanpalm (Calamus rotang) en wordt ook wel rattan riet genoemd. Rotan komt voort uit lange liaan, uit de subtropen. Wanneer de stengels geoogst worden, worden ze doormiddel van verschillende soorten vlechttechnieken bij elkaar gebracht. Het heeft veel weg van bamboe, aangezien het net zo flexibel is. Het verschil is alleen dat bamboe hol en licht is, rotan is donkerder en een stuk massiever. Rotan is een stevig product en dus ideaal voor het maken van manden en meubels. Het leuke aan rotan is ook dat er veel verschil in zit en daarom heeft elk product van rotan zijn eigen charme!

Waarom rotan in jouw interieur?

Rotan geeft een mooie natuurlijke uitstraling in jouw interieur. Ook zijn de meubels van rotan vaak geschikt voor binnen en buiten. Doordat de meubels geschikt zijn voor binnen en buiten kun je één stijl doorvoeren in het gehele interieur. Meubels gemaakt van rotan zijn uitzonderlijk sterk en hebben daardoor een lange levensduur. Naast het feit dat ze uitzonderlijk sterk zijn en een lange levensduur hebben, bestaan de meubels die van rotan zijn gemaakt zo goed als volledig uit natuurlijk materiaal. Rotan wordt met de hand vervaardigd en is dus een milieuvriendelijk product, een must in jouw interieur!

Advies voor de perfecte rotan meubel

De fijne natuurlijke kleur van rotan is ideaal voor in elk interieur. Rotan meubels zijn luchtig, daarom ook geschikt voor kleine ruimtes. Vaak worden rotan meubels gecombineerd met een zandkleur, bruintinten of een mooie lichte grijze kleur. Door deze lichte kleuren te gebruiken hou je veel rust in het interieur!

Rotan meubels bij Het Mandenhuys

Ben jij ook net zo enthousiast over rotan meubels als wij? Dan hebben we bij Het Mandenhuys een breed assortiment aan rotan meubels voor ieder interieur. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via info@hetmandenhuys.nl wij geven je advies en helpen je graag!

Mis nooit meer een aanbieding

Het Mandenhuys heeft regelmatig mooie deals! Wil jij deze aanbieding en nieuwe producten als eerste in je mailbox ontvangen? Vul dan hieronder je e-mailadres in en meld je GRATIS aan.