Onze webshop is open en we staan voor je klaar, we houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus scherp in de gaten. Lees meer!

 

Nog 10 dagen en dan is het kerst! Dit jaar is wel een beetje een ander jaar dan eerdere jaren maar dat mag zeker de pret niet drukken. Een van de leukste dingen aan kerst is het samen optuigen van de kerstboom, iedereen doet dit op zijn eigen unieke manier. Ik heb een aantal leuke tips en tricks op een rijtje gezet waardoor het optuigen van de kerstboom zeker een groot succes word!

# 1 Ga samen de kerstboom optuigen!

Er is niks leukers dan samen met je gezin de kerstboom optuigen. Zet een lekker kerstmuziekje aan op de achtergrond en het is gelijk gezellig. Zet bijvoorbeeld Skyradio aan of een leuke lijst aan op Spotify. Wat ook gelijk handig is als je de kerstboom samen optuigt is dat de een op afstand kan kijken of alles wel goed hangt.

#2 Begin met de kerstlichtjes

Kies eerst de beste plek voor de kerstboom in jouw woonkamer en ga vervolgens te werk met de kerstlichtjes. Handig is van te voren even te checken of ze het nog doen, ze hebben ten slotte een jaar in de kast gelegen. Ook is het handig de lichtjes in de kerstboom te hangen terwijl de aan staan kun je gelijk zien of je goed hangen! De laatste tip voor de kerstlichtjes is begin bovenaan en werk vervolgens naar beneden.

#3 Kies dit jaar voor een kerstboommand!

De boomstam van de kerstboom is meestal niet echt een mooi aangezicht. Kies daarom dit jaar eens voor een kerstboommand, deze mand bedenkt de hele stam en geeft gelijk een warme uitstraling aan je boom. Ook een tip om de stam te verbloemen is het gebruik van een sneeuwdeken, dan lijkt het net of de pakjes in de sneeuw liggen deze kerst.

#4 Slingers

Als je een echte kerstboom hebt gekozen kan het wel eens voorkomen dat er wat kalere plekken in de kerstboom voorkomen. Dit kan makkelijk opgelost worden met slingers! Door slingers precies op deze plekken te plaatsen krijg je een voller effect. Ook een leuke tip bij elke type kerstboom is de slingers diep in de boom te hangen dit geeft ook de boom een voller effect. De laatste tip voor de slingers is om hier na de kerstlichtjes als eerste mee te beginnen, je wilt later niet gaan prutsten en het risico lopen dat kerstballen in duizenden stukjes op de grond belanden.

#5 Kerstversiering

Tegenwoordig is het helemaal in om niet alleen kerstballen in de boom te hangen maar eigenlijk alles wat je op kunt hangen. Denk dan aan stikjes, takjes alles wat nog niet hangt kan makkelijk door een  ijzerdraadje te bevestigen wel hangen. Het is ook leuk om samen kerstversiering te maken met kinderen of juist met vrienden zo wordt de boom uniek!

#6 Kerstballen

Als je kerstballen wilt gaan gebruiken heb ik hier een paar tips wat er voor kan zorgen dat jouw boom prachtig is dit jaar. Voor dat je begint verdeel de kerstballen op kleur en s

oort dit zorgt voor meer overzicht, ook werkt het makkelijker om bovenin kleine ballen op te hangen en grote ballen onderin. De laatste tip voor de kerstballen is druk ze stevig om het takje je wilt niet dat ze rusten op een andere taken en eventueel er nog uit kunnen vallen.

#7 finishing touch

Tegenwoordig kiest niet iedereen meer voor een piek, maar ik persoonlijk vind het de kerstboom helemaal afmaken. Kies bijvoorbeeld voor de traditionele piek of denk out of the box met een ster boven op de boom. Na het wel/niet plaatsen van de boom is hij helemaal klaar. Het enigste wat je nog moet doen is genieten en…… cadeautjes verzamelen!

Heb je nog vragen over het optuigen van de kerstboom? Neem dan contact met ons op via info@hetmandenhuys.nl. Wij geven advies en helpen je graag!

Mis nooit meer een aanbieding

Het Mandenhuys heeft regelmatig mooie deals! Wil jij deze aanbieding en nieuwe producten als eerste in je mailbox ontvangen? Vul dan hieronder je e-mailadres in en meld je GRATIS aan.