Onze webshop is open en we staan voor je klaar, we houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus scherp in de gaten. Lees meer!

Wie weet ben je er al mee bekend, wanddecoratie. Hierbij wordt al snel gedacht aan fotolijsten, schilderijen, klokken of een spiegel, maar er is al een tijdje een trend gaande die een aantal items aan dit rijtje toevoegt. We hebben ze in deze blog allemaal voor jou op een rijtje gezet!

Varieer met placemats

Waar placemats voorheen vooral gebruikt werden voor het beschermen van je eettafel tegen vlekken en knoeien zien we nu ook een trend waarin placemats decoratief worden ingezet. Het voordeel is dat ze weinig wegen, dus gemakkelijk aan een spijker of soms zelfs aan een plakstrip geplakt kunnen worden. Varieer in materialen en kleuren om een uniek patroon te creëren. Een ondiepe mand heeft hetzelfde effect, shop de look nu!

Creatief met posters

Als er één ding de afgelopen jaren in populariteit is gestegen, zijn het wel posters. Niet alleen in de winkelstraten zie je deze trend steeds vaker terugkomen in etalages ook in het interieur is het niet meer weg te denken. De positieve kanten van deze wanddecoratie zijn de betaalbaarheid, ze zijn gemakkelijk te vervangen en de keuze is eindeloos. Een nadeel kan zijn dat de poster een bijpassende lijst nodig heeft. Maar ook hier zijn oplossingen voor, zo kun je een poster ook gemakkelijk ophangen zonder een lijst maar met latjes. Deze poster hanger bestaat uit twee houten latjes die tegen elkaar klemmen. Je klemt de poster tussen deze twee latjes zonder deze te beschadigen. Aan de bovenkant zit vaak een touwtje wat je aan een spijker kunt ophangen. Washi tape of plakstrips kunnen ook een creatieve manier zijn om posters op te hangen. Hiermee voorkom je beschadiging aan de muur. 

 

Borden niet alleen voor aan tafel

Wie dacht dat borden alleen zijn om van te eten heeft het mis! Borden kunnen tegenwoordig ook super leuk staan aan de muur. Dus haal je mooiste borden uit de kast en geef ze een bijzonder plekje aan de muur. Kies kleuren die bij elkaar passen of verzamel diverse bijzondere exemplaren uit bijvoorbeeld de kringloop. Je kunt het zo gek niet bedenken voor de samenstelling van de borden. Een mooie compositie aan de wand kan je maken door de borden verspringend of op één lijn op te hangen. Probeer eerst wat uit op de grond zodat je nog rustig kunt verschuiven totdat je tevreden bent met de plaats van de borden.

De nieuwe trend: wandkleden!

Om een compleet nieuwe look te geven aan een saaie muur zijn behang- en verfspullen allang overbodig geworden. Een kamermetamorfose kan vandaag de dag veel effectiever bereikt worden met wandkleden. Wandkleden maken een ruimte warm en sfeervol, je kan er alle kanten mee op. Houd je van minimalistisch? Dan is de Rieten Mat Boali van Yoshiko Home iets voor jou. Door te spelen met verschillende kleuren kan je een persoonlijke sfeer aan het interieur toevoegen als finishing touch.

Heb je nog vragen over het interieur of wanddecoratie? Stel ze gerust. Je kunt contact met ons opnemen via info@hetmandenhuys.nl wij geven je advies en helpen je graag.

Mis nooit meer een aanbieding

Het Mandenhuys heeft regelmatig mooie deals! Wil jij deze aanbieding en nieuwe producten als eerste in je mailbox ontvangen? Vul dan hieronder je e-mailadres in en meld je GRATIS aan.