Onze webshop is open en we staan voor je klaar, we houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus scherp in de gaten. Lees meer!

Mini shopper Yoshiko

Tegenwoordig is het in veel interieurs niet meer weg te denken: zeegras, of ook wel olifantengras genoemd. Maar wat is zeegras eigenlijk? Is er veel verschil met bijvoorbeeld de materiaalsoort jute? Je leest alle tips en weetjes in deze blog!

Zeegras, de naam zegt het al een beetje, is een waterplant dat in zout water groeit over de hele wereld. Na de oogst wordt de plant machinaal verwerkt tot een lang doorlopend draad, dat hier en daar in dikte verschilt. Het is een ruw materiaal en wordt veel verwerkt omdat het erg sterk is.

Zeegras is een natuurlijk materiaal dat kan worden gebruikt voor het weven van vloerkleden, stoelen en manden. Het produceren van deze manden en vloerkleden is minder belastend voor het milieu, omdat deze doorgaans langer meegaan dan andere manden en vloerkleden. Zeegras is dus een duurzaam product, hiermee koop je niet alleen een stijlvol item, je draagt ook nog eens een steentje bij aan het milieu!

Waarom kies je voor zeegras?

De overeenkomst tussen zeegras en bijvoorbeeld jute, is de kleur, veelal komt dit materiaal voor in de kleuren: naturel, bruin of beige. Verder is de grove structuur hetzelfde. In tegenstelling tot de materiaalsoort jute kan zeegras wel goed tegen water. Waar water op jute vlekken kan geven, wordt zeegras bijvoorbeeld ook gebruikt als materiaal voor een badmat. Handig dus voor als je rotan in jouw badkamer wil laten terugkomen!

Onderhoud

De manden en vloerkleden die te koop zijn op onze website zijn gemakkelijk te onderhouden. Je kunt onze manden schoonmaken met een vochtige doek. Het reinigen van het product mag regelmatig gebeuren. Een maandelijks of wekelijkse behandeling is voldoende om het product te beschermen tegen schade. Omdat zeegras bestand is tegen water, kan je de producten ook buitenshuis gebruiken.

Door de natuurlijke tinten van het zeegras krijgt jouw interieur een zomers tintje, maar het past ook perfect in een Scandinavisch, landelijk of boho-chique interieur. Met deze natural look kun je alle kanten op. In de manden kan je bijvoorbeeld speelgoed of spullen, die je liever niet in het zicht hebt, netjes opbergen. Een tas van zeegras aan je kapstok kan de ideale plek zijn voor post, sjaals of handschoenen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

   

Nieuwsgierig geworden naar deze populaire trend? Op onze site vind je de tofste items als het aankomt op zeegras. Van hondenmanden en bloemenmanden tot aan geweven shoppers en opbergmanden. Bij ons ben je aan het juiste adres!

Mis nooit meer een aanbieding

Het Mandenhuys heeft regelmatig mooie deals! Wil jij deze aanbieding en nieuwe producten als eerste in je mailbox ontvangen? Vul dan hieronder je e-mailadres in en meld je GRATIS aan.